lørdag 6. april 2013

Årets lengste tur

Oppladningen til Nordmarka Skogsmaraton er i gang, og med dagens langtur føler jeg og løpekamerat Torill at vi er relativt godt i rute til utholdenhetsprøven 15. juni.

Før påske løp vi en tur på 25 km ut til Fornebulandet og deromkring og tilbake til byen. Beina var helt forferdelige på de siste kilometerne. Fysisk uvel følte jeg meg også helt på tampen. En lang vinter uten lange løpeturer setter sitt merke.

I dag var det tid for en ny langtur, og selvfølgelig kunne vi ikke være dårligere enn sist gang. 3 mil burde jo være et minstekrav for dagens tur. Men med skogen fortsatt dekket av snø, er mulighetene begrenset. Ut til Fornebu igjen blir for repetetivt. Å ta toget et sted og løpe tilbake er jo ganske morsomt, men krever dog litt planlegging med å finne et tog. Drammensturen fra i fjor skal definivt gjentas i år, men vi trenger å bygge opp langturformen med noen kortere turer før det er aktuelt. Kanskje å løpe innover i Sørkedalen kunne være en idé? Google maps kunne fortelle at det er ganske nøyaktig 15 km fra Sthanshaugen (hvor jeg bor) til Sørkedalen skole. Der er det attpåtil en fin liten landhandel med kafé, så dermed var planen for turen klar: opp til Sørkedalen skole og tilbake, med pit-stop på landhandelen.






Rute og løypeprofil


Vi fikk en fin langtur i deilig vårvær. Første del opp til Bogstad byr på en del stigning. Strekningen innover i Sørkedalen føltes ganske seig og det er ikke helt ideelt å løpe i veikanten, men likevel er det en tur i fine landlige omgivelser. På landhandelen tok vi en lang pause. Berlinerbolle, kaffe og en sparkling guava-drikk på meg. Sjokoladekake, kaffe og en curious cola på Torill. Dette var helt nødvendig for å holde motivasjonen i hevd. Som det gjerne gjør etter en litt lang pause, føltes det grusomt slitsomt og lite fristende å skulle løpe den samme strekningen tilbake. Men vi beit sammen tennene, og etter at vi hadde bikket 2 mil spilte psykologien igjen på lag med oss. Med mest nedoverbakker tilbake til byen (riktignok avbrutt av noen brutale oppoverbakker) klarte vi målsettingen om 3 mil med rimelig stil. Snittfart på 10,4 km/t er ingen racerfart, men nå handler det mest om å vende beina til å løpe langt (igjen).
 
Og noe av det beste med en skikkelig langtur er å komme hjem. Spesielt når min kjære samboer disker opp med verdens beste lasagna og et par glass Barolo :) En skikkelig bra lørdag!
 
 
Løpedata på Garmin-connect: http://connect.garmin.com/activity/293989045



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar