søndag 23. juni 2013

32 gratis kilometer

I dag var jeg med på min første tur med Gratiskilometer, en løpegruppe med en facebook-side som arrangerer felles langturer i Oslo-området.

Dagens tilbud var: Låkeberget - Hammeren - Skjersjødammen - Blankvannsbråten - Trillestien til nedanfor Kobberhaughytta - Lautåsen - Glåmene - Fiskelitetjern - Osmarka - Kikut - Fortjern - Strake vegen ut via Bjørnholt.

Det vil si 32 gratis kilometer med 530 meter høydestigning i bonus.

Omtrent halvparten av oss feiget ut og droppet gjørmete stier til fordel for raskere grusveier, som på partiet mellom Kobberhaughytta og Kikut.


 

Over tredve stykker hadde møtt opp kl.10 på p-plassen på Låkeberget. Etter å ha lest tidligere løpereportasjer fra Gratiskilometer visste jeg at dette var over gjennomsnittlig spreke mennesker. Jeg  var spent på hvordan jeg ville klare å holde følge i over 3 mil. Jeg mistenker nok at for mange var dagens økt en "rolig langkjøring". Jeg var veldig fornøyd med dagens økt. 32,7 km i 5:41 min/km tempo med såpass høydestigning synes jeg er respektabelt tidlig en søndagsmorgen (for meg er kl. 10 på en søndag tidlig!).


Et stort felt på søndagstur. Foto er rappa fra bloggen til http://espenringom.no/
 
Torill og undertegnede med ny energi etter cola og bolle på Kikut. Foto: http://espenringom.no/

Flere bilder og reportasje fra turen: http://espenringom.no/2013/06/23/gratiskilometer-vii-bildespesial/

Data fra Garmin: http://connect.garmin.com/activity/332056754#

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar